KBMax Cultuur

Verhalen verteld door een KBMax-stagiair

Ervaring tijdens een KBMax stage
deel dit artikel

Aangezien het officieel het einde van de zomer is (gemarkeerd door de terugkeer van de Pumpkin Spice Latte), wilde ik even stilstaan bij mijn tijd als KBMax-stagiair.

Gedurende de hele schooltijd wordt je constant verteld dat je een stage nodig hebt om potentiële werkgevers te laten zien dat je praktijkervaring hebt, maar zoals ik heb geleerd in mijn tijd bij KBMax, is het veel belangrijker dan die ene reden. Op school heb je groepsprojecten, je hebt opdrachten en andere middelen om je bepaalde vaardigheden bij te brengen, maar er gaat iets verloren bij het vertalen. Natuurlijk weet ik hoe ik binnen een team moet werken en moet rapporteren wat ik heb bereikt, maar het is anders om het te doen voor de deadline van een leraar dan om het te doen voor de deadline van een klant. Ik kan dit niet genoeg benadrukken, vooral voor studenten of toekomstige stagiaires die dit misschien lezen: ervaring bij een bedrijf is de nuttigste tool die je kunt opdoen. Daarom is het team van het bedrijf dat je door deze ervaring heen helpt het belangrijkst. Dit team zal je helpen bij het leren en begeleiden terwijl je leert, dus het is belangrijk om verstandig te kiezen. 

Mijn ervaring in de loop van deze zomer was zo'n positieve en unieke ervaring. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik bij de anderen in dit bedrijf terecht kan om me te helpen en te begeleiden, en de lessen die ik van hen heb geleerd, zijn van onschatbare waarde geweest. Ze hebben me voorbeelden gegeven van effectieve communicatie, planning en werkethiek die bijdragen aan een efficiënte en gezonde werkplek. Ze hebben me constant bij verschillende projecten betrokken, waardoor ik alle kansen heb om te leren en te slagen. Door de ongedwongen en vriendelijke werkomgeving kon ik ook een band opbouwen met de meeste mensen bij KBMax. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik, in plaats van alleen maar 'de stagiair' te zijn, een gerespecteerd lid van het team was. Ik was altijd vrij om mijn ideeën te uiten, vragen te stellen en mijn mening te uiten (ten goede of ten kwade) die altijd met respect werd behandeld. Het was zo'n geweldige ervaring en ik hoop oprecht dat nu mijn tijd hier voorbij is, het niet de laatste keer zal zijn dat ik met dit fantastische team omga en werk.

Geplaatst in: BedrijfCultuur
 
nl_NLDutch